71749101 web@netnormer.dk

WordPress er et rigtig godt CMS til alle mindre virksomheder med begrænsede behov og trafik. Eller hvis du blot søger en billig simpel løsning. Når det kommer til mere avancerede og skræddersyede løsninger, er der dog ingen tvivl om andre teknologier bør foretrækkes.

WordPress er ganske vist et open source system, men indeholder en lang række begrænsninger og svagheder, hvis der skal udvikles en skræddersyet hjemmeside. Vi ser på specielt to teknologier du bør overveje, hvis du er på udkig efter en mere skræddersyet løsning, for der er WordPress næppe løsningen.

Laravel og Codeigniter

Laravel og Codeigniter er to af de teknologier du bør overveje, når der skal udvikles en skræddersyet hjemmeside. De rummer en række fordele som WP ikke gør.

For det første er de mere rene og moderne i deres kodestruktur, hvor man med WP altid får hele pakken når man installerer det på sit domæne. Også de elementer og filer, man reelt ikke skal bruge til noget. Det bidrager dels til en langsommere hjemmeside og dels til du skal udvikle under flere rammer og begrænsninger.

Ved simple hjemmesider gør det ikke den store forskel, men ved større og mere avancerede systemer har det en væsentlig indflydelse. Laravel er kendetegnet ved at være langt mere enkel i kodestrukturen, hvor kun det nødvendige tilføjes og hvor betingelserne for en lynhurtig hjemmeside er rigtig gode.

For det andet er begge teknologier mere fleksible i udviklingsforløbet. Det vil ofte betyde at udviklingen faktisk bliver hurtigere og billigere, da udviklerfirmaet ikke er underlagt samme rammer og begrænsninger. Det er nemlig en ting der kan få udvikleren til at bruge meget ekstra tid på opgaven. Så netop ved skræddersyede løsninger, er det ikke altid WordPress er den billigste vej at gå.

For det tredje er både Laravel og Codeigniter mere sikre teknologier, så hvis sikkerheden har noget at sige, bør de helt sikkert foretrækkes på den front. Der findes mange statistikker og tal der bekræfter, at WP-platformen er en af de mest skrøbelige. Det er der mange grunde til. Dels er grundstrukturen ikke den mest robuste, de fleste kender til alverdens “indgange” og så er der generelt bare mange flere sikkerhedshuller, end ved de to andre teknologier.

De fleste små virksomheder vælger at leve med risikoen, da det samtidig medfører en billig og brugervenlig løsning. Men det er ikke en god idé at løbe risikoen hvis man driver en stor forretning, hvor ens online tilstedeværelse er afgørende.

Brug for hjælp?

Hvis du har brug for hjælp til udvikling af en skræddersyet løsning, kan vi anbefale dig at kontakte Bluebell. De udvikler hjemmesider i Laravel og har specialiseret sig i at tilbyde skræddersyede løsninger, uanset om du skal bruge en hjemmeside, kontrolpanel eller internt system.